Torre Baró estrenarà en dos anys un edifici amb 31 habitatges públics

23/04/2021 | www.totbarcelona.cat

Les obres suposaran una inversió de més de 4 milions i acabaran el 2023

L’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) ha iniciat aquest dijous la construcció d’una nova promoció de 31 habitatges al barri de Torre Baró, al districte de Nou Barris, segons ha informat el consistori en un comunicat. Les obres, que han començat amb un acte de col·locació de la primera pedra, es preveu que s’allarguin fins al primer trimestre del 2023 i suposen una inversió municipal de 4.047.778 milions d’euros sense IVA.

El bloc, dissenyat per la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Alday Joves arquitectes i Burgos & Garrido arquitectes associats, té una geometria nítida i evoca una galleda que s’incrusta en un pendent important, com és habitual en aquest barri de la falda de Collserola. La promoció està situada a l’avinguda d’Escolapi Càncer, una de les principals artèries de Torre Baró, a prop de la plaça dels Eucaliptus, al centre del barri i on conflueixen diferents equipaments i infraestructures.

Els pisos tenen entre 65 i 80 metres quadrats, repartits en cinc plantes, 14 d’ells amb tres dormitoris i 16 de dues habitacions, a més de comptar amb aparcament per a 33 bicicletes i 17 trasters.