Els horts urbans de Porta i el carnestoltes de Roquetes, protagonistes d’una sèrie sobre l’acció comunitària a la ciutat

barcelona.cat | 07/02/2020 – 09:06 h

“Les coses bones de la vida” posa en relleu l’impacte de l’acció comunitària a la ciutat, als barris i a les vides de les persones que hi viuen

Nou Barris és el protagonista de dos dels cinc capítols de “Les coses bones de la vida”, una sèrie que mostra com l’acció comunitària canvia la vida dels veïns i les veïnes, i la fa més plena, més alegre, més col·lectiva i arrelada.

Els capítols en qüestió són “Els fruits que hem fet créixer” i “L’alegria”. El primer s’apropa als horts urbans de Porta per explicar com aquests espais són capaços de transformar, no només les relacions entre la ciutat i la natura, sinó també entre les persones que s’hi impliquen. Com els horts, en definitiva, no són només espais naturals, sinó espais de transformació i creadors de xarxa per al barri. El podeu veure aquí.

El segon, “L’alegria”, mostra la construcció col·lectiva de l’alegria a través de Roquetes, on més de 400 persones formen part d’una rua de barri per Carnaval. Perquè això sigui possible, associacions i veïnat fan un esforç coordinat durant mesos que, al final, es veu reflectit en una de les festes més populars del nostre calendari. El podeu veure aquí.

I en aquest enllaç teniu els cinc capítols de la sèrie.