Nou Barris estrena una connexió per a vianants amb Montcada

totbarcelona.cat | 01/07/2020 20:59h.

El camí urbanitzat ha costat més de 800.000 euros i l’ha construït el Consorci del Besòs

El camí que uneix el barri de Can Sant Joan, a Montcada i Reixac, amb el de Vallbona, Nou Barris

El barri de Vallbona, al districte de Nou Barris, té frontera amb Montcada i Reixac. De fet, veïns del barri de Can Sant Joan, de Montcada, aparquen de vegades al passeig de Cimal –la via que marca el límit de Barcelona– i al carrer Oristà, al costat mateix. Alguns veïns de Vallbona se’n van queixar fa un any i escaig a l’aleshores candidat a les eleccions municipals pel PSC, Jaume Collboni, en una visita que va fer a la zona. Tanmateix, aquest dijous –quan Collboni és primer tinent d’alcaldia i el districte de Nou Barris és governat pel PSC– veïns de tots dos barris, el de Montcada i el barceloní, celebraran una obra que els agermana: la connexió per a vianants que uneix el carrer del Bosc, de Can Sant Joan, amb Oristà, a Nou Barris.

El Consorci del Besòs ha pagat i construït aquest camí urbanitzat que, des d’ara, uneix un dels barris del final del terme de Barcelona amb el de Montcada. A la inauguració hi assistiran l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos i el regidor de Nou Barris, Xavier Marcè (PSC) i la gerent del Consorci del Besòs, Carme Ribas. L’acte consistirà en “una passejada pel carrer Oristà, passant per la nova zona de connexió, el carrer Bosc i tornant al punt d’inici pel Rec Comtal”.

L’obra, que ha costat més de 800.000 euros, ha consistit a col·locar una plataforma de formigó i una barana de protecció per afegir-hi seguretat, ja que el camí voreja la muntanyeta de Can Sant Joan. També s’hi han posat bancs i un mur de protecció a la banda de la muntanya. A més, s’ha arranjat la rotonda situada al final del carrer Bosc, on s’ha estabilitzat el talús que hi havia. Aquesta nova connexió substitueix el traçat anterior, “un pas de 185 metres sense asfaltar de difícil accés i on hi havia risc de possibles despreniments”, segons l’Ajuntament de Montcada.