El districte barceloní de Nou Barris reclama un pla social “contra tots els impactes de la pandèmia”

social.cat | 25/06/2020 10:00h.

Cinc barris del districte figuren entre els més afectats per la crisi sanitària

Plaça de la Dona, a Nou Barris

La Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris reclama a les administracions que elaborin amb urgència un pla social “contra tots els impactes de la pandèmia”. A través d’un comunicat difós aquest dimecres, l’entitat recorda que el districte, juntament amb Horta-Guinardó, és el més afectat per la crisi sanitària.

De fet, “cinc barris de Nou Barris figuren entre els més afectats i només dos han tingut un nivell d’afectacions inferior a la mitjana de la ciutat”. Per aquesta raó la coordinadora demana que els CAP no tinguin un horari limitat aquest estiu i un “pla clar d’obertura d’escoles que tingui en compte la situació social i familiar dels infants” perquè, a parer seu, “requereix una atenció compensatòria del temps perdut”.

La Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris considera que el districte necessita “uns serveis socials que garanteixin una bona atenció a tothom i recursos per cobrir les velles i noves carències”. A més, reclama “mesures per fer front al problema de l’habitatge”.

Segons l’entitat, la pandèmia ha constatat que “la salut té més a veure amb el codi postal que amb el codi genètic” i que “les rendes baixes, les condicions laborals i d’habitatge i la insuficiència dels serveis públics afecten negativament la salut”. A més, denuncia que “les malalties i les morts són només una part del drama que s’ha mostrat durant el confinament”. “Ha aflorat la nova i la vella pobresa”, afirmen, tot afegint que el lema reivindicatiu “no és pobresa, és injustícia” és més vigent que mai.