Barcelona ampliarà el dentista municipal amb un centre a Nou Barris

El Periódico | 16/08/2020 13:53h.

El barri de Torre Baró tindrà un servei gratuït d’odontologia

L’Ajuntament de Barcelona ampliarà el servei d’odontologia gratuït per a persones vulnerables amb un nou local que s’ubicarà al barri de Torre Baró, al districte de Nou Barris.

Aquest servei municipal, que funciona des de la tardor del 2018 a les instal·lacions del carrer Viladomat 127, obrirà d’aquesta manera un segon punt d’atenció al número 34 de la plaça Eucaliptus que permetrà ampliar el nombre de persones ateses.

Segons ha informat aquest diumenge l’ajuntament en un comunicat, el nou local forma part d’un edifici que havia sigut cedit el 2013 pel consistori a la Universitat de Barcelona (UB), que l’havia utilitzat com a clínica solidària el 2018 i el 2019.

L’ajuntament preveu que aquest nou local que oferirà un servei odontològic gratuït pugui entrar en funcionament durant l’últim trimestre del 2020.

Des que es va posar en marxa, el servei d’odontologia gratuït per a persones vulnerables ha atès més de 1.600 persones derivades des dels Serveis Socials municipals, de les quals el 53% són dones.

Aquest no és l’únic servei odontològic que està desenvolupant l’ajuntament: el projecte de dentista municipal obert a la ciutadania amb preus al voltant d’un 40 % inferiors als habituals ha licitat recentment l’estudi tècnic per determinar la millor ubicació de la clínica, recorda el consistori.

«Des que el mes de febrer passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar la raó al consistori i va aixecar la mesura cautelar de suspensió que havia sol·licitat el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs (COEC), l’Ajuntament ha seguit els procediments administratius previstos i confia a poder tancar la ubicació durant la tardor», afegeix.

A més, el mes de gener passat l’ajuntament va acordar amb l’Associació Empresarial de Centres d’Assistència Dental una reducció de preu important per a persones vulnerables que siguin usuàries de la Targeta Rosa o de la Targeta Barcelona Solidària, un projecte que continua vigent.

L’objectiu d’aquest conjunt de mesures, recalca l’ajuntament, és «promoure l’accés a l’atenció bucodental de la població barcelonina que per motius estrictament econòmics té dificultats per accedir als principals tractaments odontològics, una situació que afecta almenys el 12% de la població de Catalunya».