26/11/2021 | www.barcelona.cat

Els treballs permetran una millora de l’accessibilitat i suposaran la creació de nous espais de connexió entre Can Peguera i el Turó de la Peira

Nou Barris començarà el dilluns 29 de novembre les obres a la franja coneguda com el “balcó d’equipaments”, que tenen per objectiu bàsic millorar l’accessibilitat d’aquest entorn i construir-hi nous recorreguts.

El projecte, ubicat a Can Peguera, comprèn el tram del carrer de Beret, des del límit del Turó de la Peira amb el “balcó d’equipaments” fins al carrer de Vila-Seca, els jardins i la pista esportiva del Centre de Dia Llar – Residència Dr. Pi i Molist, el carrer de Biure, el “balcó d’equipaments” des del carrer de Beret fins a l’associació juvenil “Tronada”, així com els trams del carrer de Ribelles i el carrer de Cornudella des del carrer de Biure fins al carrer de Quer. En total, més de 10.500 m2.

Més connexions entre els espais i carrers

El projecte proposa un recorregut longitudinal a través del “balcó d’equipaments”, convenientment pautat a través dels diferents edificis existents i de l’espai públic generat, i una sèrie de connexions que uniran i permetran una comunicació fluïda entre els barris de Can Peguera i el Turó de la Peira.

Les comunicacions existents milloraran l’accessibilitat actual. En aquest sentit, es refaran les escales adaptades amb un ascensor amb parada intermèdia al Centre de Dia Llar – Residència Dr. Pi i Molist. També es refarà la connexió des del carrer de Vila-Seca al “balcó d’equipaments” de forma independent, i es crearan escales a la nova plaça de Biure.

La connexió entre el Turó de la Peira i la franja d´equipaments també es millorarà amb la creació d’un nou accés mitjançant escales.

D’aquesta manera, doncs, els punts de connexió actuals, sumat als proposats, permetran una flexibilitat i una multiplicitat de recorreguts que comunicaran els tres nivells actuals del barri de Can Peguera, no només entre ells, sinó amb altres punts dels barris adjacents.

Nou ascensor

El projecte contempla la construcció d’un nou ascensor que donarà accessibilitat al carrer de Beret des del carrer de Vila-Seca, amb  parada intermèdia al Centre de dia Llar – Residència Dr. Pi i Molist. A més, es farà una posta a punt dels altres dos ascensors ja existents a la zona, el que comunica el carrer de Vila-Seca amb el carrer de Biure, i el que connecta el carrer de Biure amb el Casal de Barri “La Cosa Nostra”.

A més de les millores en accessibilitat, les obres, que està previst que acabin el gener de 2023, implicaran també la col·locació de mobiliari urbà, la instal·lació de nou enllumenat, l’adequació de la xarxa de clavegueram i la plantació de nou arbrat amb la corresponent xarxa de reg.

Projecte participatiu

L’any 2017, l’Ajuntament de Barcelona va convocar un concurs d’idees amb l’objectiu de trobar una solució que ordenés aquesta franja i la convertís en una successió d’espais de vinculació i agregació social.

El projecte final s’ha definit conjuntament amb la participació ciutadana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


*