Aquests dies he anat al barri de Verdun i m’he trobat amb moltes dones poderoses que lluiten dia a dia pel barri. Des de l’escola, l’activisme, el tercer sector o la cuina d’un bar.

He visitat el barri amb la millor companyia possible: la Yoyi, una activista històrica i presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes, una entitat que fa dècades que lluita per un barri segur, amb habitatge digne i oportunitats per a tothom.

He dinat a La Forquilla i he pogut visitar l’escola Marta Mata, que està transformant el barri amb una comunitat educativa entregada i una metodologia innovadora. L’alumnat de l’escola va llegir el pregó de la Festa Major del barri, i els vaig voler felicitar.

També he visitat un imprescindible del barri: la Fundació Pare Manel, que continua el llegat del seu estimat fundador acompanyant més de 150 nens, nenes i adolescents a través del lleure, el reforç escolar i el futbol.

Des de l’Ajuntament continuarem treballant amb el veïnat i amb l’impuls del Pla de Barris, donant impuls per millorar dia a dia els barris.
Visca la Barcelona de Nou Barris, visca el barri de Verdun!

Si no vam coincidir aquest cop, a sota pots veure algunes fotos de la visita. I si vols fer seguiment de les visites, em pots seguir al meu Instagram.

Per cert, si t’interessa el que fem des de Barcelona en Comú i vols participar, apunta’t aquí al grup del teu barri!

Una abraçada,
Ada Colau

Alcaldessa de Barcelona