19/11/2021 | www.barcelona.cat

Sessió informativa el dimecres 24 de novembre

El passat mes d’octubre va començar a desenvolupar-se a Vilapicina i la Torre Llobeta el projecte Vilaveïna, del qual us n’informàvem el passat mes de maig en aquesta notícia, i que bàsicament ofereix informació dels recursos i serveis que teniu més a prop per cuidar-vos i cuidar d’altres persones. També hi podeu trobar activitats i diferents propostes que us ajudin a viure millor.

El servei, que és gratuït, s’adreça a tota la ciutadania, però en especial a les persones que necessiten més acompanyament (infants i persones grans) i a les persones que les cuiden. El trobareu al Casal de Gent Gran de Vilapicina i la Torre Llobeta, a la plaça Carmen Laforet, 11. Atenen els matins de dimarts i divendres de 9.30 a 13.15 h, i les tardes de dilluns i dijous de 16 a 19.45 h.

Amb l’objectiu d’avançar en la difusió del projecte i recollir necessitats detectades per la ciutadania en relació a les cures a Vilapicina i la Torre Llobeta, el proper 24 de novembre s’ha organitzat una sessió informativa a les 18 h, a la biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta.

El projecte Vilaveïna es du a terme a actualment a quatre barris de Barcelona, amb l’objectiu d’anar creixent en els propers anys. En aquest sentit, la tardor de 2022, a Nou Barris arribarà també a La Prosperitat.

VilaVeïna, un projecte per cuidar en xarxa i en proximitat

VilaVeïna és una iniciativa municipal pionera per abordar les cures en petites unitats territorials, amb l’objectiu que els equips professionals especialitzats, les persones que reben atenció i la ciutadania formin part d’una xarxa comunitària i corresponsable del benestar col·lectiu.

El desplegament de VilaVeïna a la ciutat forma part d’una transformació de model sociosanitari en què es prioritza la proximitat, corresponsabilitat i personalització de l’atenció. El canvi principal consisteix a concebre la cura com una tasca compartida i comunitària, no privada i individual. Perquè cuidar en comunitat és millor que cuidar en soledat.