13/10/2022 | www.barcelona.cat

S’hi crearà una piscina, sales d’activitats dirigides i fitnes, i es construirà un pavelló triple poliesportiu

L’Ajuntament de Barcelona emprendrà una reforma integral del CEM Artesania, que se situarà en un sol edifici compacte en una parcel·la contigua a l’actual. El projecte preveu un edifici de cinc plantes: P-2, P-1, P0, P1 i P2.

L’accés principal al centre serà per la P0. Des del vestíbul i a través d’una galeria d’observació, es podran visualitzar les piscines, la sala principal de fitnes i el pavelló. En les plantes P1 i P2 se situaran el pavelló, amb tres pistes de bàsquet transversals, els vestidors i les grades pel públic. En la P-1 s’hi ubicarà la piscina, la zona d’aigües, els vestidors i dues de les sales d’activitats dirigides. Finalment, en la P-2 es trobaran les altres dues sales d’activitats dirigides i els vasos de les piscines amb els espais tècnics corresponents.

Equipaments municipals per practicar esports minoritaris

El Mapa d’instal·lacions esportives del municipi de Barcelona (MIEMB) preveu la necessitat de crear i reformar equipaments esportius per satisfer la demanda de pavellons i d’espais específics per a la pràctica d’esports minoritaris, repartits homogèniament per tota la ciutat. Així, es construiran quatre nous equipaments i es transformaran íntegrament uns altres cinc, un d’ells el CEM Artesania.

La primera fase d’aquest projecte, que ja està en marxa i té un pressupost de 35,7 milions d’euros, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, preveu la construcció o transformació de quatre equipaments durant el curs 2023-2024 perquè es posin en marxa al llarg del 2025. La segona fase té una inversió de més de 35 milions d’euros i és la que afectarà el CEM Artesania.

Trobareu informació més detallada de cada equipament al web de l’Institut Barcelona Esports.