05/10/2022 | www.barcelona.cat

Es vol oferir un espai d’ús públic a famílies, infants i adolescents fora de l’horari escolar, en cap de setmana i en període de vacances escolars

Nou Barris obre aquest curs escolar 2022-2023 sis patis escolars com a espai d’ús públic per a famílies, infants i adolescents fora de l’horari escolar, en cap de setmana i en període de vacances escolars. Són aquests:

  • Institut Escola Trinitat Nova, carrer Pedrosa, 16. Divendres, de 16.30 a 19.30 h i dissabte, d’11 h a 14 h.
  • Institut Escola Antaviana, carrer Nou Barris, 12. Dissabte i diumenge, d’11 h a 14 h.
  • Escola El Turó, carrer Peñalara, 19-55. Dissabte, d’11 h a 14 h.
  • Escola Calderón, carrer Nil, 27-29. Diumenge, d’11 h a 14 h.
  • Escola Mercè Rodoreda, carrer Vesuvi, 35 (entrada per Av. Meridiana) Dissabte, d’11 h a 14 h.
  • Institut Barcelona Congrés, carrer Baró d’Esponellà, 1-15 (entrada per Av. dels Quinze) Diumenge, d’11 a 14 h.

Amb l’obertura dels patis escolars es busca optimitzar l’ús dels centres escolars potenciant-ne el vessant educatiu i social, fent possible l’ús del pati per a col·lectius o activitats que es puguin dur a terme sense interferències, i potenciant-ne la interrelació. També es vol donar, als infants i joves i a llurs famílies, una alternativa de lleure que s’exerceixi de manera autònoma en un context segur i de proximitat.

Cada pati escolar obert té un servei de monitoratge que obre i tanca el pati escolar dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els infants i joves.

Als patis escolars oberts es fan activitats de dinamització educativa esportives, artístiques o en família. Aquestes activitats són obertes i gratuïtes al barri.

En la iniciativa municipal “Patis escolars oberts al barri”, hi col·laboren el Consorci d’Educació de Barcelona, tots els districtes i diverses entitats educatives i socials de la ciutat.